sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Yksin kotona 2

Syksy on ohi, mutta onneksi on valokuvat!
Jo toisen kerran päätin jäädä kotimieheksi perheen lähtiessä viikonloppua viettämään kesämökilleen. Ei sillä, etteikö kiinnostaisi käydä Ruotsin rannikkoseudulla, mutta ajatus totaalisesta yksinolosta ja irtiotosta on liian houkutteleva!

Tälle viikonlopulle sattui osumaan myös halloween, joten juhlistin sitä ihan omalla tavallani siinä sivussa. Asukokonaisuuteeni kuuluivat villasukat, XXL-kokoinen Ihaa-yöpaita ja takaraivolle nukkuessa tupeeraantunut takkupallo. Sain aikaan upeat savuefektit polttaessani vahingossa paistinpannullisen lihapullia (Pikkuvikoja: levy jäi 6 sijaan teholle 9), ja koska kaikissa ikkuinoissa on lukko (joihin minulla ei ole avaimia), elin muutaman tunnin sopusoinnussa täydellä teholla pöhisevän liesituulettimen kanssa.

En ole vieläkään tottunut siihen, että täällä oikeasti liikkuu muitakin ihmisiä. Useimmiten nämä ihmiset sattuvat soittelemaan ovikelloa juuri silloin, kun olen ainoa ihminen kotona. Nämä yllätyskohtaamiset pakottavat käyttämään ruotsia ihan eri tavalla kuin yleensä. Sen sijaan, että harjoittelisi etukäteen tarvittavat lauseet, on pakko pamauttaa vastauksia lennosta. Pelottavaa, mutta mukavaa! Vilkasta on kyllä tänä viikonloppuna ollut, sillä mm. seuraaville henkilöille toivottelin hyvät viikonloput:

a) esitteitä jakava kirkonmies
b) uudet naapurit lapsikatraineen
c) joulukalentereita myyvät partiotytöt
d) joku eläinoikeusaktivistimies, joka nauroi itsensä kuoliaaksi. Miksi? Koska unohdin lukinneeni oven ja räpistelin sen kanssa pitkät tovit ennen kuin tajusin hakea avaimen. Huutelin siitä oven läpi "Vänta lite", ja kun sain sen oven auki (yöpaidassa, kuinkas muuten), mies nojaili seinään ja nauroi naama punaisena.
e) Myöhästyneet halloweenistit aka kolme pukeutunutta lasta, jotka ilmestyivät ikkunani taakse pimeässä ja säikäyttivät minut puolikuoliaaksi. Kun kerroin, ettei talosta löydy karkkia, vastaus oli "No onks sulla sitte rahaa?" No ei ollut. Silloin lapset vetäisivät vesipyssyt selän takaa ja ampuivat paitani märäksi.

Mitä kissa edellä, sitä minä perässä... Parhaat vinkit rentoutumiseen saa lemmikeiltä.
Olen marraskuun myötä alkanut pikkuhiljaa virittäytyä talvirutiineihini. Talvikaudelle tyypillisesti karkinhimo riivaa tauotta, joten mussutan marjoja kuin heikkopäinen. (Tämänhetkinen suosikkiyhtälöni on vadelmat hunajalla.) 
Olen myös koukuttunut muutamaan itselleni uuteen sarjaan, kuten Solsidan ja Bones. Niiden parissa on hyvä rentoutua töiden lomassa! 
Kaiken huipuksi marraskuu on perinteisesti NaNoWriMo:n aikaa, joten kaikki saatu vapaa-aika tulee varmasti käytettyä joko sarjoja seuraillessa tai näppäimistöä kuluttaen.

Koettakaa kehitellä omia arjesta selviytymisen keinojanne, koska kohta jysähtää niskaan se kaikkein kamalin: talvi. Siitä ei selviä hengissä, ellei ole tarpeeksi kivoja juttuja varastossa. 

Talven tuloa pelätessä,
Sara

2 kommenttia:

 1. Go kotimies! PS. banaani+keso+tippa siirappia = hyvväää vaik kuullostaa epäilyttävältä xD
  PPS. kirjotat tosi kivasti ja elosasti :)
  -s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oikeessa oot, kuulostaa epäilyttävältä! :D Toi keso ei ihan oo mun juttu, mut pitää varmaan kokeilla. Kaikki karkeista vierottava on testattava... ;) Kiitos, kiva kuulla! Mä aina yritän kirjottaa miten tahansa muuten ku tylsästi. Hyvä jos toimii!

   Poista