maanantai 25. marraskuuta 2013

The Odds Are Never In Our Favor

... Eli niin kuin nokkelimmat tunnisti, käytiin katsastamassa uusin Nälkäpeli Bio Sagassa, joka osoittautui yhden salin elokuvateatteriksi. Siis yksi sali, sellaiset 500 paikkaa, me ja 497 muuta. Oli hauskaa olla niin suuren yleisön seassa, siinä tunsi olevansa osana jotain merkittävää. Kaiken lisäksi yleisö oli suuresta koostaan huolimatta niin hyväkäytöksinen, että minkäänlaista häiriötä ei elokuvan aikana syntynyt (Koska ennen elokuvan alkua jäkättännyttä henkilökunnan jäsentä ei lasketa. Se mies huuteli useaan otteeseen "Kaikki laittaa nyt ne puhelimet kiinni, muuten me pysäytetään elokuva. Niin on tehty ennenkin, joten niin tehdään tälläkin kerralla. Soivien puhelimien omistajat poistetaan salista kesken elokuvan.").


Kirjojen lukemisesta on aika kauan, joten en muistanut kunnolla juonta. Se olikin hyvä, koska elokuva mukailee todella tiukkaan alkuperäistä materiaalia kaikessa 2,5h pituudessaan. (Kaikille edellisen ihmettelijöille: se juoni palautui mieleen sitä mukaa kun elokuva eteni.)

Sain muuten tietää, että sarjan viimeisestä osasta tehdään kaksi erillistä elokuvaa. Kaikki tarpeellinen ei ilmeisesti mahdu samaan elokuvaan. Ja saattaa olla, että katsojaennätyksiä rikkoneesta tuotteesta halutaan repiä kaikki raha irti. Ei kai sentään...

Ei sillä, että minua haittaisi useampi Nälkäpeli-elokuva, koska ainakin tämä osa oli todella hyvä. Ei mikään naurattava hyvänmielen tarina, vaan ahdistava, väkivaltainen ja jännittävä. Istuin koko leffan ajan sykkyrässä tuolissani, säpsähtelin useammin kuin ikinä ja sydän hakkasi tuhatta ja sataa.

Yksi Nälkäpelien hyvistä puolista ovat herkulliset sivuhahmot. Minulle on aivan se ja sama kuka päätyy lopulta yhteen kenenkin kanssa, kunhan saan seurata mitä Effie säätää, miten Haymitch jöröttää ja kuinka presidentti Snow tappaa ihmisiä katseellaan.

En halua spoilata tätä elokuvaa niiltä, jotka sitä eivät ole vielä nähneet. Sen vuoksi jätän kaikki perusteellisemmat analyysit (voi että tekisi mieli!) ja totean vain, että Jennifer Lawrence on mahtava näyttelijä. Piste. Punkt slut.

Teatterin katto oli yhtä suurta peilipanelointia
Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti