tiistai 24. syyskuuta 2013

Lidingö

Lidingö on saari Tukholman edustalla ja kuuluu siis Tukholman lääniin. Tämä nimenomainen alue on tavallaan puolet maaseutua ja puolet kaupunkia. Ikkunasta pihalle katsoessa näkee vain metsää ja omakotitaloja, joka paikkaan pääsee nopeammin jalan tai pyörällä kuin autolla ja 200m päässä kodista on massiivinen ratsastuskoulu. Täällä on ihan sekaisin peltoja ja skeittipuistoja, lenkkipolkuja ja tenniskenttiä.

Mun host-äiti kertoi, että Lidingötä pidetään urheilun ja terveyden keskuksena. Täällä lenkkeillään ja käydään kuntosalilla, ja joka vuosi on lukuisia eri urheilukilpailuja. Yksi isoimmista on Lidingöloppet, joka itse asiassa on maailman suurin maastojuoksukilpailu! Ensi viikonloppuna koko Lidingön liikenne on sekaisin ja bussit eivät kulje, kun sellaiset 30 000 juoksijaa ympäri maailmaa tulee juoksemaan mäkiä ylös ja alas.

Mua nauratti kun kuulin, että saarelle rakennetaan parhaillaan sen ensimmäistä hampurilaisravintolaa, mihin kaikki asukkaat suhtautuvat nuivasti sen epäterveellisyyden takia. Onneksi kukaan ei näe kuinka paljon suklaata mä täällä syön! (Paitsi mun host-äiti, jolla on aina karkkipussi käsilaukussa kaiken varalta.)

Kaupunkivaikutelmaa korostaa myös se, että täällä pääsee käyttämään lähes jokaista kuviteltavissa olevaa kulkuvälinettä: omien jalkojen, autojen ja bussien lisäksi juna ja lautta ovat tosi yleisiä ja käytettyjä kulkuvälineitä. Tai se juna on oikeastaan metro, joka Lidingössä kulkee maan päällä ja sukeltaa sitten yhdistymään Tukholman metroverkkoon.

Tänään me vietettiin tyttöjen päivä kaupungilla. Minä, mun host-äiti ja perheen tyttö kaverinsa kanssa hypättiin lauttaan ja mentiin Tukholmaan Livrustkammareniin tutkimaan kuninkaiden ja kuningattarien jalokiviä, vaatteita, vaunuja ja vanhoja tavaroita. Me jumiuduttiin melko pitkäksi aikaa puoleen väliin värittämään piirroksia. Host-tyttö totesi, että mä olen varmasti poika, koska kaikki muut valitsi kuvan prinsessasta hevosineen, kun mä taas nappasin lohikäärmeen.

Mysing ja Gurli on meidän paikallislauttojen nimet :D


Yritin tehdä mun kuvasta naisellisemman värittämällä haarniskan vaaleanpunaiseksi. Kuningatar Kristinan kirjeistä lainatut kommentit Livrustkammarenin ikkunoissa olivat omia suosikkejani. 


Maanantaina kävin muuten host-äidin mukana ensimmäistä kertaa bodypumpissa, jonka ansiosta treenamattomat käsivarret ovat nyt entistä käyttökelvottomammat. Mutta jäin tavallaan koukkuun, pitää kai hankkia salikortti...

Sara

6 kommenttia:

 1. Wihiii, kuulostaapa tosi kivalta ja jännältä ja hauskalta ! Tsemppiä ! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tää on tosi kivaa ja jännää! Kaikki tapahtuu vaan kauheella vauhdilla ja mun pää on vähän sekasin ;)

   Poista
 2. Käsittämätöntä, että sä olet päätynyt _lasten_hoitajaksi _urheilun-ja-terveyden_keskukseen! New life, really. Toi paikallispaatti näyttää symppikseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tosiaan tiedä, mitä on tapahtunut... Mut ehkä tää elämäntapa tarttuu edes vähäsen tässä puolessa vuodessa! Lidingöloppet jää varmaan kyllä välistä tänä vuonna. :D

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä muista syödä paljon suklaata myös kun käyt kuntosalilla ettet tule liian hyvään kuntoon.t.juhani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah ihana! muistan kyllä. Eihän tänne tultu kuntoa kohottamaan, vaan kielitaitoa! :)

   Poista