torstai 30. tammikuuta 2014

LOL - Loistavasti Onnistunut Lasagne

Päivä alkoi kummallisesti: heräsin pirteänä ennen herätyskellon soittoa (klo 6.55). Lasten kanssa lähdettiin liikkeelle etuajassa (klo 7.50). Kaikki kilpailivat siitä, kuka saa autetua minua eniten (tätä ei koskaan tapahdu). Aamu oli leuto ja valoisa. Ihan sellainen olo, ettei mikään voi mennä pieleen! Ts. Täydellinen päivä yrittää tehdä lasagnea ensimmäistä kertaa eläessään.


Yleensä perheen äiti jättää minulle lapulla sekä päivän ruokalajin että sen valmistusohjeet. En oikeastaan edes jaksa selailla keittokirjoja ja miettiä, mitä seuraavana päivänä syötäisiin. Tällä kertaa löysin kuitenkin kiinnostavan ohjeen eräästä seuraamastani blogista. Kyseessä on lasagne, jossa pasta on korvattu kesäkurpitsalla ja se valkoinen mitälie siellä välissä korvattu kevyemmällä raejuusto-versiolla.

Ohjetta luin netistä. Tässä teille, jotka ihmettelitte mihin iPadia tarvitaan. Olis ollut melko kätevä. 
Kesäkurpitsan itkettäminen käynnissä

Ensi kerralla lisään mozzarellan myöhemmin ettei se tummu liikaa

Päivän ilmiselvän onnistumisteeman myötä lasagnesta tuli älyhyvää. Ilmeisesti reseptin vuoka on pienempi kuin omani, koska juustotäytettä ei riittänyt kolmeen kerrokseen. Suola loppui kesken kesäkurpitsaa itkettäessä ja mozzarellat hiukan kärvähtivät silmän välttäessä (joo joo ei sais selata Facebookia ruokaa laittaessa, mutta oikeasti se oli vain pikkuruinen hetki!), vaan kesäkurpitsoista tuli täydellisen pehmeitä ja jauhelihakastikkeesta sopivan tulista. Olen kai kuluttanut loppuun surullisenkuuluisan kokkailuun liittyvän epäonneni (=uusavuttomuuteni)? :)

Maistoin palasen alakulmasta, oli ihan pakko :3

Super-Sara,
The kitchen god
(today at least)

13 kommenttia:

 1. Mitä lapsoset tykkäs kesäkurpitsasta ?! Tosin eihän se miltään maistu mut aattelin jos ajattelivat tyyliin "lasagnessa kuuluu olla lasagnelevyjä" :D Iskä teki tota meille kans viikonloppun ja on kyl tositosi hyvää !
  Keep up the good work Sara, ihanaa, et oot uskaltautunu keittiöön vaikket ookkaan ollu mikään kokkaushengetär ennen ! Näistä se lähtee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka ne oli sillee "tää ei näytä lasagnelta." Sit tuli "MIKSI OLET LAITTANUT SINNE KURKKUA?!" ja lopuks "hyi, en tykkää tosta vihreestä. mä syön tota jauhelihaa." Eihän se niihin oikeen uponnut. Mutta mua ei haittaa, koska nyt on ainakin yks ruokalaji jonka osaan valmistaa ja jota aion todella tehä itelleni sit kun joskus muutan pois kotoa! ;)
   Kiitos<3 Khyllä, mä aion jatkossakin kokeilla jotain, kunhan vaan tulee vastaan joku inspiroiva resepti. :)

   Poista
 2. GO Sara! hei millon tuut takas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nonnie! Huhtikuun 11 olis alustavasti sovittu mun paluupäiväks. Mut piipahdan maaliskuussa kotona kunnon pääsykoelukulomalla, kun mun host-porukka lähtee lomille. :)

   Poista
 3. Näyttää tajuttoman hyvältä! Hyvä Sara! Saat tehä tota mulle joku päivä ku tuut takas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tajuttoman hyvää, tekis mieli hipsii jääkaapille santsaamaan... Onneks oon huomenna koko aamupäivän yksin! ;) Voin hyvin tehä. Ja varmasti teenkin. Ole hyvä, jo näin edeltä käsin! :)

   Poista
 4. Jes! Kiitos Kiitos Kiitos :) mikäs viini ton kanssa sopis? Voitais pitää semmonen sivistynyt illallinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahem... Mähän se oon oikee viiniasiantuntija, niinkö? :D Jos sovitaan, että mä teen lasagnen, Jenna jälkkärin ja sä huolehdit viinistä..? Sillon olis kyllä niin sivistynyttä, että!

   Poista
 5. Wau, oon ylpeä susta! (Sähän ootkin tähän asti ollut meidän perheestä se ainoa joka ei osaa laittaa ruokaa...). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mulla onkin muita erityiskykyjä, joita meidän pojilla ei ole! Mä korvaan puutteelliset kokkausskillit kaikella muulla :D

   Poista
 6. Mycket bra, Sara!! Susta on kuoriutunut myös hyvä kokki ja leipuri! :)

  t. Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonhan mä aina osannut leipoa, nyt oon vaan saanut siihen vierelle hiukan kokkailutaitojakin. Ennen niitä ei voinut edes mitata, ne ei yltänyt asteikolle. ;)

   Poista
 7. Niin oletkin ollut jo kauan taitava leipuri ja nyt myös hyvä kokki :) Kivoja keittiöhetkiä! :)

  t. Kirsi

  VastaaPoista