torstai 24. lokakuuta 2013

Sinulle on postia

Kuva täältä

Hyvä au pair,

on ollut todellinen ilo seurata huimaa kehitystäsi kotitöiden ja lastenhoidon parissa. Toiset asiat sujuvat luonnollisesti paremmin kuin toiset, siksi haluan muistuttaa tulevaisuuden varalta muutamista jutuista.

Pyykkiä pestessä kannattaa laittaa pesu- ja huuhteluaineet oikeisiin lokeroihin. On kovin vaikeaa vaihtaa niiden paikkaa jälkikäteen. Muista myös varmistaa, että lavuaarissa ei ole tulppaa pyykkikoneen pyöriessä. Muuten saattaa käydä kuten tänään, jolloin pesukoneesta tuleva vesi tulvi lavuaarista kodinhoitohuoneen lattialle ja aiheutti tulvan. Onneksi huomasit sen muutama tunti tapahtuman jälkeen, ei tarvinnut mopata lattiaa sinä päivänä.

Siivotessa kannattaa muistaa sulkea ikkuna tuulettamisen jälkeen. Siellä rullaverhon takana se ikkuna olikin leppoisasti levällään yön yli. Sitten mietit kummastuneena, miksi olet kuumeessa. 

Älä unohda laittaa lapselle kenkiä jalkaan ennen kuin jätät hänet päiväkotiin. On tietysti helppoa kantaa lapsi turvaistuimeen ja sieltä päiväkotiin, mutta lapsi saattaa tarvita kenkiä myöhemmin päivällä. Luulen kyllä, että selityksesi päiväkotitädille meni läpi: "Ohoh, jätin ne autoon! Tulen kohta takaisin." En ole koskaan nähnyt niin tuskaista ajoa 30km/h alueella. Kulutit kenkien noutamiseen ja päiväkotiin palaamiseen kokonaiset 5 minuuttia. (Kyllä, katsoin kellosta.) Ensi kerralla tarkista kaikkien jalat ennen lähtöä.

Olet herättänyt paljon ihastusta ja arvostusta taittelemalla paperilentokoneita. Älä kuitenkaan jatkossa mainosta, että olet paperintaittelun suomen mestari. Hoitotyttäresi omistaa kirjan origamien taittelusta. Hetkellinen paperiallergia ei mene läpi useamman kuin kerran.  

Vaihda kakkavaippa välittömästi äläkä odota toiveikkaana vanhempien paluuta. Elämä ei toimi niin, että kakkaisen lapsen voi ojentaa suoraan vanhemmilleen. Elämä vetää maton jalkojen alta ja antaa kohdallesi niin suuret kakat, että ne eivät mahdu vaippaan vaan tulvivat yli. 

Vaikeinta on uskoa, että ruokaa laittaessasi olet päätynyt vain tavallisiin "ohoh, kaadoin maidon lattialle", "hups, se ei ollutkaan ruokakermaa", "sopiikohan tämä kastikkeeseen... yäk. ei." ja "kylläpäs kykenen ottamaan vuoan uunista ilman pannulappuja" -sattumuksiin. Isot aplodit siitä hyvästä! Sinulla on viisi kuukautta aikaa saada aikaan jotain koomisen kamalaa!

Rakas au pair, ota opiksesi näistä vinkeistä. Ne eivät ole mitenkään erityisiä tai ihmeellisiä, mutta voin luvata niiden helpottavan arkeasi. Tiedän, ettet kykene välttämään moisia sattumuksia tulevaisuudessa. Niillä on tapana seurata sinua. Pidä kuitenkin sama asenne: yritä iloisena, peräänny kauhuissasi, kääri hihat ja puske täysillä päin. Piilota todistusaineisto, älä toista uudestaan. 

Rakkaudella,

Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti